• Az idei Dohányzásmentes Világnap

  Több előnye is van annak, ha ön a leszokás mellett dönt. Ha úgy érzi, extra motivációra van szüksége ahhoz, hogy cigarettaadagját csökkentse, gondolja végig a pénzügyi előnyöket. Az alábbiakban megtudhatja, hogy mennyit takaríthat meg és hogy mire fordíthatja az összeget...

  Május 31. a Dohányzásmentes Világnap dátuma. Világszerte döntenek úgy emberek, hogy aznap nem gyújtanak rá – miért ne csatlakozna hozzájuk?

  A Dohányzásmentes Világnapot a WHO, Egészségügyi Világszervezet rendezi meg minden évben. E szervezet annyira elhivatott, hogy 1987 óta évről évre egy teljes napot szentel a dohányzásról való leszokás népszerűsítésének.

  A kampány valódi inspirációt nyújt a leszokásra. Ha tehát ön szeretne kevesebbet dohányozni vagy akár teljesen leszokni, itt az alkalom!

  Sokakat elsősorban a káros egészségügyi hatások miatti aggodalom motivál. De más is szólhat a leszokás mellett. A leszokás főbb indokai között az anyagi megfontolás is előkelő helyen szerepel.

  Nem nehéz belátni, hogy miért jelent erős motivációt a pénz: ha egy átlagos, naponta 20 szálat szívó dohányos leszokik, azzal havonta 31 000 Ft -ot (azaz évi 365 000 Ft -ot) takaríthat meg (1 000 Ft-os átlag doboz cigaretta árral számolva). A leszokással sok pénzt lehet megtakarítani, ezt az összeget kellemesebb dolgokra, például családi mozira, vásárlásra vagy akár nyaralásra is lehet fordítani.