Dohányzásról leszokás - célok kitűzése

Tűzze ki a céljait és jutalmazza meg önmagát!

A dohányzásról való leszokás rendkívül nagy kihívás. Segít, ha vannak tippek és elvek, amelyeket követhet a cigarettamentes élet felé vezető úton, különösen akkor, amikor a motivációja csökken. Ha mérföldköveket és jutalmakat tűz ki magának erre az útra, a siker esélye jelentősen megnő. Megmutatjuk hogyan!

 • Írja le az okokat, hogy miért szeretne leszokni!
  Készítsen egy listát azokról az okokról, amelyek miatt le szeretne szokni a dohányzásról, és tegye jól látható helyre. Egy ilyen lista segíteni fog a nehezebb pillanatokban, amikor nehezen tartja magát az elhatározásához, és legszívesebben rágyújtana egy cigarettára.
 • Tűzzön ki napi, heti és havi célokat!
  Egy ilyen önmagának tett ígéret inspirálni és bátorítani fogja.
 • Kövesse a folyamatot a naptára segítségével!
  Ahelyett, hogy visszaszámolná a napokat, inkább adja össze őket. Vegyen egy naptárat, és pipáljon ki minden napot, amikor nem gyújtott rá. A kipipált napok száma hamarosan elég nagy lesz - amikor az akaratereje átmenetileg meginog, ez lesz a kézzelfogható bizonyítéka, hogy milyen messzire volt már képes eljutni.
 • Jutalmazza meg önmagát!
  Jutalmazza meg magát minden alkalommal, amikor elér egy újabb mérföldkövet. Olyan jutalmakat válasszon, amik igazán boldoggá teszik. Vegyen valamit amiről régóta álmodozott, csatlakozzon egy edzőteremhez, vagy tervezzen egy kisebb társasági eseményt - egyszóval ünnepelje meg az elért eredményt.
Támogatás a leszokásban

Támogatás a dohányzásról való leszokásban

Amikor nehezebb időszakon megy keresztül, mások támogatása létfontosságú segítség lehet. Tudja meg, hogyan alakíthat ki egy támogató közösséget, amely segíthet Önnek végleg leszokni a dohányzásról.

Támogatás a leszokásban

Hogyan győzze le a sóvárgást ?

Az első lépés a nikotin iránti sóvárgás kezelésében, hogy azonosítsa azokat a helyzeteket, amelyek során vágyat érez rágyújtani egy cigarettára.