Fokozatos leszokás a dohányzásról

Szeretne fokozatosan leszokni a dohányzásról?

A dohányzásról való leszokás fontos és nehéz döntés. Emellett az is számít, hogy olyan módszert válasszon, amely a leginkább megfelel Önnek.

Eldöntheti, hogy leteszi a cigarettát, vagy fokozatosan, idővel csökkenti a dohányzás mennyiségét. Ha a fokozatos leszokás mellett dönt, akkor érdemes tudni, hogyan kell használni a NICORETTE® termékeket, és hogyan lehet a leszokást lépésekre bontani.

Hiszünk abban, hogy valami egészen elképesztőt tesz azzal, hogy leszokik a dohányzásról. A leszokáshoz vezető út hosszú, de mi itt vagyunk, hogy segítsünk Önnek minden lépésnél.

Fokozatos leszokás esetén megfontolandó

Ha úgy döntene, hogy fokozatosan akar leszokni a dohányzásról, érdemes átgondolnia az alábbiakat.

  • Szabadon rendelkezhet a leszokás menetéről.
  • Rájöhet, hogy a leszokás nem lehetetlen. Képes pozitív lépéseket tenni a cél elérése érdekében.
  • Nehezebb lehet végleg abbahagynia a dohányzást.
  • Ön továbbra is károsítja az egészségét és pénzt költ a dohányzásra, amíg végleg le nem szokik.

Miről szól a "Fokozatos leszokás" program

A “Fokozatos leszokás” program során az idő előrehaladtával folyamatosan csökkenti az elszívott cigaretták mennyiségét, miközben a nikotin utáni sóvárgást és a megvonási tüneteit egy NICORETTE® termék(szájnyálkahártyán alkalmazott spray vagy gyógyszeres rágógumi) segítségével kezeli egészen addig, amíg készen nem áll a leszokásra. A Nicorette tapasz alkalmazása során nem szabad dohányozni.

Javasoljuk, hogy hat hónapon belül teljesen hagyja abba a dohányzást. Ez azonban csak egy iránymutatás. Ha hat hónap elteltével sem hagyta abba teljesen a dohányzást, kérjük, keresse fel a kezelőorvosát.

Adagolás javaslatok

Tekintse át a “Fokozatos leszokás” programhoz kapcsolódó adagolási javaslatokat!

0-6. hét – könnyű kezdés
Határozza meg a napi rutinjában legkevésbé fontos cigarettákat, és helyettesítse őket egy NICORETTE® termékkel, megtalálva az Ön számára legmegfelelőbbet.

6-16. hét – 50%-os csökkentés
Tűzzön ki olyan célokat, amelyekkel megpróbál lemondani azokról a cigarettákról, amelyek fontosabb szerepet töltöttek be Önnél, például a nap első cigarettája vagy az étkezés utáni cigaretta, és használjon NICORETTE® terméket a sóvárgás és a nikotinmegvonási tünetek kezelésére.

16 hét elteltével törekednie kell arra, hogy feleannyi cigarettát szívjon naponta, mint amikor elkezdte a módszert alkalmazni.

6 és 24 hét között - A célegyenesben
Folytassa a cigaretták elhagyását a napi rutinjából, miközben NICORETTE® termékekkel kezeli a nikotin utáni sóvárgást és az elvonási tüneteket.

Gratulálunk, hogy idáig eljutott. Az elmúlt három hónap alatt csökkent a cigarettafüggősége, és egyre inkább készen áll arra, hogy teljesen leszokjon a dohányzásról.

Ha már végleg leszokott a dohányzásról, de időnként mégis megjön a kedve a cigarettához, használjon egy NICORETTE® terméket annak érdekében, hogy ezeket az időszakokat könnyebben átvészelje.

Fokozatos leszokás a dohányzásról

Készen áll a teljes leszokásra?

Meggyőződésünk, hogy a dohányzásról való leszokás a legnagyszerűbb dolgok egyike, amit magunkért tehetünk, de tudjuk, hogy ezzel együtt az egyik legnehezebb is! A NICORETTE® segít Önnek átvészelni a kritikus első hetet, hogy végleg le tudja tenni a cigarettát. Ha kitart az első héten dohányzás nélkül, átlagosan 9-szer nagyobb eséllyel tud leszokni[2].

[2]A placebo-kontrollált, kettős-vak Collaborative European Anti-Smoking Evaluation (CEASE) elnevezésű klinikai vizsgálat eredményei alapján. P. Tonnesen, P. Paoletti, G. Gustavsson, M.A. Rusell, R. Saracci, A. Gulsvik, B. Rijcken, U. Sawe. Higher Dosage nicotine patches increase one-year smoking cessation rates: results from the European CEASE trial; Eur Respir J 1999: 13 :238-246 pp.