A dohányzás és annak környezetre gyakorolt hatásai

A dohányzás másokra is kihat

A dohányzás nemcsak Önre, hanem a környezetében élőkre is hatással van. A dohányzásról való leszokással egyszerre tesz pozitív lépést saját maga és mások érdekében is.

A dohányzás hatása Önre

A leszokással elkezdi csökkenteni a dohányozás okozta káros hatásokat.

A dohányzással Ön a következő betegségek fokozott kockázatának teszi ki önmagát[7]:

  • tüdőbetegségek (például tüdőtágulás és krónikus hörghurut).
  • rák, különösen tüdőrák
  • szívroham vagy agyvérzés
  • szívkoszorúér-betegség

[7]Health Effects of Cigarette Smoking; https://www.cdc.gov/tobacco/data_statistics/fact_sheets/health_effects/effects_cig_smoking/index.htm

A dohányzás és a pénztárcáját is megterheli.

A dohányzás hatása a partnerére

A legfontosabb, hogy a dohányzásról való leszokással Ön az egészsége érdekében előnyösen cselekszik. Ez azt is jelenti, hogy a partnerének nem kell tovább aggódnia a dohányzás hosszú távú egészségügyi kockázatai miatt.

A dohányzásról való leszokással megspórolt pénz egy újabb bónusz lehet a partnere számára. Így több pénze marad a közös vacsorákra vagy nyaralásokra.

A dohányzás hatása a gyermekeire

A gyerekek az iskolában tanulnak a dohányzás egészségre gyakorolt káros hatásairól. Bizonyára aggódnak az egészségéért. Ha gyermekei közelében dohányzik, az ő egészségüket is veszélyeztetheti a passzív dohányzás.

Gondoljon arra, hogy a dohányzásról való leszokással megspórolt pénzből mennyi mindent élvezhet majd a család - kirándulásokat, mozizásokat, vagy akár az álom családi nyaralást. Mindannyian örülhetnek majd a dohányzásról való leszokás előnyeinek.

A dohányzás hatása a barátaira

Nem utálja, amikor a barátaival iszogat vagy vacsorázik, majd hirtelen kirohan egy cigarettára? Egyedül van kint, és lemarad a benti szórakozásról.

A barátai örülni fognak, ha leszokik, mert törődnek magával, és mert több időt tölthet velük. Nem kell majd kimennie egy cigarettára, ha az akaraterejét a NICORETTE®-el együtt használja.

A dohányzás hatása a kollégáira

Amikor fáradt, stresszes és szorítanak a határidők, könnyen előfordulhat, hogy az irodából kiosonva egy cigiszünetre megnyugvást keresünk. A felmérések szerint azonban a dohányosok egy év alatt akár öt hetet is eltölthetnek távol az íróasztaluktól, amikor "gyors" szünetet tartanak.

Senki sem szereti, ha azt gondolják róla, hogy nem veszi ki a részét a munkából. A dohányzásról való leszokás hozzájárulhat ahhoz, hogy produktívabbá tegye a napjait.

Mennyibe kerül a dohányzás-kalkulátor

Megtakarítási kalkulátor

Meglepődhet, amikor kiszámolja, hogy mennyi pénzt takaríthat meg a dohányzásról való leszokással.
Tippek a leszokáshoz

Tippek a dohányzásról való leszokáshoz

Ismerjen meg tippeket és módszereket, amelyek segítségére lehetnek a végleges leszokásban.