Hogyan tartsa meg a testsúlyát

Hogyan tartsa meg a testsúlyát a leszokás alatt is

Tudjuk, hogy sokan aggódnak amiatt, hogy meghíznak, amikor leszoknak a dohányzásról. Ahhoz, hogy a cigaretta elhagyása után ne kelljen aggódnia a súlygyarapodás miatt, jó tudni, milyen változások történnek a szervezetben, és hogyan segíthetnek termékeink.

A nikotin hatással van az anyagcserére és az étvágyra

A nikotin gyorsítja az anyagcserét, így a szervezet gyorsabban égeti el a kalóriákat, illetve étvágyát is csökkenti. Ha leszokik a dohányzásról, az anyagcseréje lassulhat, ami azt jelenti, hogy a teste lassabban égeti el a kalóriákat. A nikotinpótló terápia segíthet a testsúly szabályozásában, ha abbahagyja a dohányzást, ezért keresse meg az Önnek megfelelő termék(ek)et.

Tippek a testsúly kezeléséhez

  • Rendszeres testmozgás: Próbáljon meg gyalog vagy kerékpárral járni a munkahelyére, vagy amikor a barátaival találkozik, esetleg kezdjen bele egy új mozgásformába.
  • Küzdjön az éhségérzet ellen úgy, hogy mindig tart kéznél egészséges finomságokat. Ideálisak a diófélék, az aszalt gyümölcsök, a friss gyümölcsök és a zöldségrudak. Keressen egy egészséges receptkönyvet, amiben hasznos tippeket találhat.
  • Fogyasszon kisebb adagokat, amíg az anyagcseréje nem stabilizálódik. Ne feledje, hogy 20 percbe telik, mire étkezés után jóllakottnak érzi magát, ezért a főétkezés után tartson egy kis szünetet (sétáljon egyet), és nézze meg, hogy fél óra múlva még mindig éhesnek érzi-e magát. Ha igen, akkor nyúljon az egészséges finomságokhoz.
  • Korlátozza az alkoholfogyasztást.
Hogyan segíthet családjának vagy barátainak leszokni a cigarettáról

Hogyan segítsen a szeretteinek a leszokásban?

Nagyszerű érzés, amikor segítséget nyújt egy dohányzónak a leszokásban. Összegyűjtöttünk néhány ötletet arra vonatkozóan, hogyan lehet valakit hasznos és gondoskodó támogatással rávenni a dohányzásról való leszokásra.

Támogatás a leszokásban

Támogatás a dohányzásról való leszokásban

Amikor nehezebb időszakon megy keresztül, mások támogatása létfontosságú segítség. Fedezze fel, hogyan alakíthat ki egy támogató közösséget, amely segíthet Önnek végleg leszokni a dohányzásról.