Leszokás egyedül vagy leszokás egy baráttal

Leszokás egyedül vagy leszokás egy baráttal

Mindenkinek megvan a maga módja a dohányzásról való leszokásra. Van, aki egyedül, míg mások inkább egy barát támogatásával. Nincs helyes módja a dohányzásról való leszokásnak - azt kell tennie, ami Önnek a legjobban beválik, különösen a nehéz napokon. Vegye figyelembe az alábbi pontokat, amikor egyedül vagy egy barátjával szokik le a dohányzásról.

Leszokás egyedül

Csak Ön tudja elérni, hogy leszokjon a dohányzásról. Az, hogy valaki mással együtt határozza meg a célt vagy támogat valakit, becsülendő, de végül Önnek kell kitartania és leszoknia a dohányzásról.

 • Nincs szükség kompromisszumra
  Tegye azt, ami Önnek megfelel. Az utolsó amire szüksége van, amikor megpróbál leszokni, az az, hogy mások miatt kelljen aggódnia. Az egyéni leszokás lehetővé teszi, hogy önző legyen (jó értelemben) és saját leszokási tervére összpontosítson.
 • Válassza meg a támogatóit!
  Válogassa meg, hogy mely barátai, családtagjai és munkatársai nyújthatják Önnek a legtöbb támogatást a dohányzásmentes élet felé vezető úton.
 • Kevesebb befolyás
  Ha a barátja kudarcot vall, fennállhat az esélye annak, hogy Ön a könnyebbik utat választja. "Hát, ők feladták, akkor én is feladhatom." Ha egyedül vág bele, kevésbé valószínű, hogy befolyásolja a többi leszokó hullámvölgye.

Leszokás egy baráttal

Néha szükségünk van másokra, hogy átsegítsenek minket a nehezebb időszakokon. A dohányzásról való leszokás nehéz út, de talán a megosztott probléma súlya kevésbé terhes.

 • Garantált támogatás
  Egy leszokó társ nagyobb valószínűséggel érti meg, hogy min megy keresztül, mint a nemdohányzó partnere vagy barátai. A barátja ugyanazokkal az érzelmekkel, sóvárgással és nehézségekkel szembesül, amely támogatást adhat Önnek is, amikor éppen szüksége van rá.
 • Másoknak segíteni könnyebb lehet
  Ha egy barátjával együtt szokik le a dohányzásról, akkor segít valaki másnak is elérni a dohányzásmentes céljait, ami nagyszerű motivációt adhat.
 • Kevesebb kísértés
  Ha egy barátja is leszokik a dohányzásról, akkor, amikor találkoznak, kevésbé valószínű, hogy a dohányzásra fognak asszociálni. Nem lesz többé közös tevékenységük a dohányzás.
Támogatás a leszokásban

Támogatás a dohányzásról való leszokásban

Amikor nehezebb időszakon megy keresztül, mások támogatása létfontosságú segítség. Fedezze fel, hogyan alakíthat ki egy támogató közösséget, amely segíthet Önnek végleg leszokni a dohányzásról.

A nikotin iránti sóvárgás tünetei és leküzdése

Hogyan győzze le a sóvárgást

Az első lépés a nikotin iránti sóvárgás kezelésében, hogy azonosítsa azokat a helyzeteket, amelyekben vágyat érez rágyújtani egy cigarettára.