Térjen vissza a leszokáshoz

Mit tegyen, ha rágyújtott egy cigarettára?

Ha a leszokás alatt rágyújtott egy cigarettára, ne legyen túl szigorú önmagával. Tudjuk, hogy ez egy nagy visszalépésnek tűnik, de jobb, ha nem emészti magát és túllép ezen. Ne hagyja, hogy eltántorítsa a céltól – inkább kövesse tippjeinket, hogy még erősebbé tegye elhatározását.

  • Fogadja el, hogy a dohányzásról való leszokás egy tanulási folyamat.Tartsa szem előtt, hogy a leszokás olyan, mintha biciklizni tanulna. Természetesen előfordul, hogy elesik, de sokkal fontosabb, hogy utána felálljon és visszaüljön a kerékpárra. Így tanulunk és ugyanez érvényes a dohányzásról való leszokásra is. Idővel meg fogja találni a megfelelő egyensúlyt.
  • Próbáljon rájönni, hogy mi vezetett a botláshoz, és tervezze meg, hogy mit csinálhatna másképp!A cigarettáról való leszokás jelentős része, hogy rájöjjön, mi készteti a dohányzásra. Ha rájön a kiváltó okra, legközelebb felismerheti, és új viselkedési formával helyettesítheti (például sétálni indul, vagy egészséges nassolnivalót eszik).
  • Beszéljen valakivel támogató közösségéből!Támaszkodjon a szerettei támogatására, miközben visszatér a leszokás útjára, és ossza meg érzéseit. A beszélgetés segíthet abban is, hogy jobban megértse, miért gyújtott rá, és hogyan kerülheti el ezt a jövőben.
  • Emlékeztesse magát a céljaira!Gondoljon azokra a jó dolgokra, amelyek azóta történtek, hogy leszokott a dohányzásról. Gyorsan összpontosítson újra a leszokásra, és emlékezzen az okokra, amiért leszokott.
Támogatás a leszokásban

Hogyan győzze le a sóvárgást ?

Az első lépés a nikotin iránti sóvárgás kezelésében, hogy azonosítsa azokat a helyzeteket, amelyekben vágyat érez rágyújtani egy cigarettára.

Dohányzásról leszokás - célok kitűzése

Tűzze ki a céljait és jutalmazza meg magát!

Jutalmazza meg magát, ha eléri a célját, ezzel megkönnyíti a siker elérését.