Támogató közösség kialakítása

Támogatás a dohányzásról való leszokásban

Tudjuk, hogy a dohányzásról való leszokás nehéz. Lesznek olyan időszakok, amikor szüksége lesz egy kis lelki támogatásra. Ha van valakije, akire támaszkodhat a nehéz pillanatokban, akkor ez lehet az a trükk, ami segíthet, hogy a helyes úton maradjon. Íme, a mi javaslataink egy támogató közösség kialakításához.

 • Keressen egy társat a leszokásban!
  Küldjön egy e-mail-t a kollégáinak vagy dohányzó barátainak, és kérdezze meg, hogy van-e köztük olyan, aki szintén szeretne leszokni a dohányzásról. Előfordulhat, hogy egy barátjával egyidejűleg tud majd leszokni.
 • Csatlakozzon egy helyi csoporthoz!
  Érdeklődjön a helyi könyvtárban vagy kórházban, hogy van-e olyan dohányzásról leszokó csoport, amelyhez csatlakozhatna, vagy keressen a neten egy hasonló cél érdekében alakult csoportot!
 • Keressen egy leszokási segélyvonalat!
  Nézzen utána az interneten, hogy van-e olyan segítő szolgálat, amelyet felhívhat telefonon információért és támogatásért.
 • Terjessze az igét online!
  Frissítse Facebook- vagy Twitter-státuszát, hogy mindenkinek elmondja, hogy leszokik a dohányzásról. Meg fog lepődni, hogy hányan ajánlják fel bátorításukat és támogatásukat.
 • Indítson blog-ot!
  Miért ne indíthatna blogot a leszokási útjáról? Segíthetnek a rendszeres bejegyzések arról, hogyan halad, valamint remek lehetőség arra is, hogy megossza a hullámvölgyeit. Valószínűleg más leszokóktól is kaphat majd hozzászólásokat, akiknek hasonló tapasztalatai értékesek lehetnek az Ön számára is.
Hogyan tájékoztassa a szeretteit

Hogyan ossza meg a hírt szeretteivel, hogy leszokik a dohányzásról?

Ha úgy döntene, hogy elmondaná a szeretteinek a döntését, olvassa el javaslatainkat!
Hogyan lehet megtörni a rutint

Hogyan törheti meg a megszokott dohányzási rutint?

A dohányzásról való leszokás egy tanulási folyamat. Kövesse a tanácsainkat, hogy könnyebben tartsa magát elhatározásához!