A sóvárgás leküzdése

Hogyan győzheti le a sóvárgást

Amikor elkezdi a dohányzásról való leszokást, a cigaretta utáni sóvárgása elég erős lesz. Próbáljon meg kitartani ezen információk segítségével. A cigaretta utáni sóvárgás felismerése elengedhetetlen ahhoz, hogy legyőzze azt, és leszokjon a dohányzásról

 • Határozza meg, hogy miért sóvárog a cigaretta után!
  Erősítse akaraterejét azáltal, hogy korlátozza vagy kihagyja azokat a kiváltó okokat, amelyeket általában a dohányzáshoz társít. Például, ha rendszerint az első kávé mellett szokott rágyújtani, akkor helyette inkább igyon teát vagy gyümölcslevet.
 • Írja le az összes olyan tényezőt és helyzetet, ami dohányzásra készteti!
  Ezt különösen azokkal a cigarettákkal kapcsolatban tegye meg, amelyekről nehezebb lesz lemondani.
 • Merjen változtatni!
  Egy szokás kialakításához időre van szükség, és annak elhagyása sem megy azonnal. Minden olyan helyzetben, amikor a megszokott reakciója az lenne, hogy cigarettáért nyúl, csináljon valami újat.
  Ha általában vacsora után szokott dohányozni, akkor inkább keljen fel, és tegyen egy rövid sétát. Ha a barátai is dohányoznak, javasoljon más programot. Ahelyett, hogy a megszokott helyre mennének el iszogatni, inkább nézzenek meg egy filmet, vagy menjenek ki a parkba egy délután.
 • Ha a stressztől megkívánja a cigarettát, akkor találjon más módot a lazításra!
  Hívjon fel egy barátot, igyon egy pohár vizet, sétáljon egyet, vagy olvasson. A testmozgás is remek stresszoldó.
Támogatás a leszokásban

Támogatás a dohányzásról való leszokásban

Amikor nehezebb időszakon megy keresztül, mások támogatása létfontosságú lehet. Fedezze fel, hogyan alakíthat ki egy támogató közösséget, amely segíthet Önnek végleg leszokni a dohányzásról.

Hogyan lehet megtörni a rutint

Hogyan törheti meg a megszokott dohányzási rutint?

A dohányzásról való leszokás egy tanulási folyamat. Kövesse a tanácsainkat, hogy könnyebben tartsa magát elhatározásához!