Hogyan lehet megtörni a függőséget

Törje meg a dohányzási rutint!

A dohányzásról való leszokáshoz meg kell szabadulnia a régi, dohányzáshoz kötődő szokásaitól. Tudjuk, hogy ez nem könnyű - különösen, ha a barátai dohányoznak. Összegyűjtöttünk néhány információt, amelyek segíthetnek Önnek, hogy végleg leszokjon a dohányzásról anélkül, hogy eltávolodna a barátaitól.

 • Változtassa meg a környezetét és a tevékenységeit!
  A leszokás során előfordulhat, hogy gyakran dohányzó barátok és kollégák között tartózkodik. Nem szükséges elzárkózni az ismerőseitől, helyette inkább használja a a képzelőerejét és keressen új lehetőségeket és tevékenységeket, így a leszokás mellett egyúttal valami új és érdekes dologba kezdhet. Könnyebb lehet a találkozás a dohányzó barátokkal, ha megváltoztatja a találkozóhelyet és az időtöltés módját. Ha például az a hagyomány, hogy péntek esténként összefutnak egy pohár borra és egy cigarettára, akkor találjanak ki valami mást. Például elmehetnek vacsorázni vagy moziba, megnézhetnek egy kiállítást vagy kirándulhatnak. Ahelyett, hogy a szokásos cigarettaszünetben beszélgetne a kollégáival, inkább egy másik időpontban kávézzon velük.
 • Készüljön fel!
  A Ne szigetelje el magát a társaságtól, amikor leszokik a dohányzásról. Természetesen lesznek olyan időszakok, amikor kontrollálni kell a nikotin utáni sóvárgást. De néhány eseményről, például egy születésnapi buliról, nem szeretne lemondani. Csak készüljön fel rájuk. A NICORETTE® termékek támogatják az elhatározásában és segítenek a dohányzás iránti késztetés megfékezésében. A nikotin iránti vágy leküzdésére társas helyzetben próbálja ki a NICORETTE® gum gyógyszeres rágógumit. Egy másik lehetőség a NICORETTE® patch áttetsző transzdermális tapasz, amely akár 16 órán keresztül csökkenti a dohányzás iránti sóvárgást.A
 • Vegye körül magát támogató ismerősökkel!
  A A legtöbben támogatni fogják Önt, mert mindenki megérti, hogy bár a dohányzásról való leszokás csodálatos dolog, de egyben hatalmas jellempróbát is jelent. Különösen a nikotin utáni sóvárgás idején fogadja el a támogatásukat, ne csak a saját akaraterejére hagyatkozzon.A
 • Tartsa meg a pozitív hozzáállását!
  A Ne veszítse szem elől a dohányzásról való leszokás előnyeit. Gondoljon arra, hogyan javul az egészsége és a megjelenése, mennyi pénzt takarít meg, és mennyire boldogok lesznek a szerettei, ha megtudják, hogy már nem dohányzik. Folyamatosan ismételje ezeket a pozitív gondolatokat, vagy ami még jobb, készítsen róluk egy listát, és akassza ki valahova, ahol gyakran látja, például a hűtőszekrényre. Ez az optimizmus jól fog jönni, amikor nemet kell mondania egy újabb cigarettára.
Tippek a leszokáshoz

Tippek a dohányzásról való leszokáshoz

Ismerjen meg tényeket és hasznos taktikákat, amelyek segítségére lehetnek a végleges leszokásban.

Támogatás a leszokásban

Támogatás a dohányzásról való leszokásban

Amikor nehezebb időszakon megy keresztül, mások támogatása létfontosságú segítség. Fedezze fel, hogyan alakíthat ki egy támogató közösséget, amely segíthet Önnek végleg leszokni a dohányzásról.