Hogyan tájékoztassa szeretteit

Hogyan mondjuk el szeretteinknek a dohányzásról való leszokást?

Az, hogy elmondja-e szeretteinek a leszokási elhatározását egy személyes döntés, nincsen helyes vagy helytelen megoldás.

Amennyiben úgy dönt, hogy megosztja velük a hírt, reméljük, hogy a tippjeink segítenek a beszélgetés megfelelő irányításában. Valójában ők lesznek azok, akik a legtöbb támogatást tudják Önnek nyújtani a leszokáshoz vezető úton.

 • Gondolja át, hogy ki tudná megadni az Önnek szükséges támogatást!
  Vannak, akikre jobban tud támaszkodni a nehéz időkben. Mivel minden ember más, ezért elsősorban azoknak mondja el, akikről úgy gondolja, hogy megfelelő támogatást tudnak nyújtani.
 • Mesélje el nekik a dohányzásról való leszokás fő okait!
  Azzal, hogy segít nekik megérteni, miért szeretne leszokni, olyan információkat oszt meg velük, amelyeket később szeretne hallani, amikor az akaratereje gyengül.
 • Mondja el, mit talál a legnehezebbnek a dohányzásról való leszokásban.
  Ha ismeri a kísértést okozó tényezőket és tudja, hogyan kezelje ezeket, könnyebb lesz a leküzdésük is, és szerettei is képesek lesznek megadni a szükséges támogatást. Ha úgy dönt, hogy felhív egy barátot amikor kísértésbe esik, akkor ez a személy jobban fel lesz készülve arra, hogy segítsen.
 • Mondja el, hogy milyen támogatásra lenne szüksége!
  Ez az út különböző szakaszaiban változhat, de próbáljon meg példákat adni szeretteinek arra, hogy milyen támogatást várna el tőlük. Például, hogy sokat segítene, ha felhívhatná amikor vacsora után nagyon szeretne rágyújtani. Esetleg szüksége lehet valakire, akivel közösen új tevékenységeket találhatnak, és elterelhetik a figyelmet a dohányzásról? Vagy talán olyan segítségre lenne szüksége, aki jól tud hallgatni? Próbálja meg jól elmagyarázni, hogy milyen támogatást szeretne kérni.

Azt is ismertesse, hogy milyen típusú támogatásból nem szeretne kérni!
Tudassa szeretteivel, hogy nem segít, ha folyton felhozzák a dohányzásról való leszokás témáját, vagy kritizálják Önt, amikor rágyújt egy cigarettára. Tudjuk, hogy a dohányzásról való leszokásról szóló beszélgetés egésze nehéz lehet, de ez a része jelentheti a legnagyobb kihívást.

Ha már elmagyarázta, hogy milyen támogatást remél, könnyebb lesz elmondani, hogy mit nem szeretne. Ismét próbáljon meg példákat mondani arra, hogy mit nem szeretne, például, hogy jobban szeretné, ha a szerette nem hívná fel minden nap, hogy ellenőrizze önt. Megoszthatja velük ezt a cikket is, amiben arról írunk, hogy hogyan tudnák a legjobban támogatni Önt.

Hogyan segíthet családjának vagy barátainak leszokni a cigarettáról

Hogyan segítsen a szeretteinek a leszokásban?

Nagyszerű érzés, amikor segítséget nyújt egy dohányzónak a leszokásban. Összegyűjtöttünk néhány ötletet arra vonatkozóan, hogyan lehet valakit hasznos és gondoskodó támogatással rávenni a dohányzásról való leszokásra.

Támogatás a leszokásban

Támogatás a dohányzásról való leszokásban

Amikor nehezebb időszakon megy keresztül, mások támogatása létfontosságú segítség. Fedezze fel, hogyan alakíthat ki egy támogató közösséget, amely segíthet Önnek végleg leszokni a dohányzásról.