Csökkentse az elszívott cigaretták mennyiségét a NICORETTE® segítségével, majd szokjon le teljesen.

  A cigaretta adag csökkentése

  Klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a nikotin-tartalmú készítmények segítik a dohányzás felfüggesztését és az arról való leszokást.
  Így sokkal könnyebb lesz a végleges leszokás, ha már készen áll rá.

  A dohányzás az egyik legnehezebben elhagyható szokás. A nikotinpótló terápiás eszközök, például a NICORETTE® gyógyszeres rágógumi és áttetsző transzdermális tapasz ebben segítenek. Azonban még így is vannak olyan dohányosok, akik nem állnak készen arra, hogy egyik napról a másikra letegyék a cigarettát. Nekik jelent megoldást a leszokás egy másik módszere: a fokozatos leszokás a NICORETTE® termékekkel.

  A NICORETTE® fokozatos leszokási módszerének lényege, hogy Ön célul tűzi ki, hogy hat hónapon belül teljesen leszokik (bár vannak dohányosok, akiknek akár kilenc hónapra is szükségük lehet).

  Használja a Nicorette gyógyszeres rágógumit, amikor két dohányzás között kényszert érez, hogy rágyújtson. Így meghosszabbíthatja a dohányzásmentes időszakokat, hogy a naponta elszívott cigaretta mennyiséget lecsökkentse, amennyire csak lehet, és végül abbahagyhassa a dohányzást. Amennyiben 6 hét után a napi cigaretta mennyiség nem csökken, kérjen tanácsot szakembertől.

  Amint úgy érzi, tegyen leszokási kísérletet a lehető leghamarabb, de legkésőbb a kezelés kezdetétől számított 6 hónapon belül. Amennyiben nem tud leszoknia kezelés kezdetétől számított 9 hónapon belül, kérjen tanácsot szakembertől.

   

   

  Hogyan alkalmazható a NICORETTE® a fokozatos leszokási program során?

  Ha a dohányzás helyett a NICORETTE® gyógyszeres rágógumit alkalmazza, akkor a sóvárgás enyhül, és közben ön felkészülhet a teljes leszokásra.

  Klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy a cigaretta adag csökkentése NICORETTE® gyógyszeres rágógumival hatékony módszer a végleges leszokáshoz.

  *Ha hat héten belül nem sikerül az elszívott cigaretták számának csökkentése, kérjen szaktanácsot!

  **Ha a teljes leszokást nem tudja megkísérelni a terápia megkezdése utáni kilenc hónapon belül, kérjen szaktanácsot!

  A NICORETTE® termékek a dohányzásról való leszokást támogató vény nélkül kapható gyógyszerek. Hatóanyagként nikotint tartalmaznak. Alkalmazás előtt kérjük, olvassa el a betegtájékoztatót. A kockáztokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát gyógyszerészét!