• Új év, új élet

  Szép dolog sok újévi fogadalmat tenni, de a legtöbben már február közepén feladják a küzdelmet. Sokszor okosabb csak egy fontos dologban változtatni, például kevesebbet dohányozni. Ez a következő évben és később is előnyökkel jár majd. Nézzünk néhány példát...

  Egészség

  Az egyik leggyakoribb újévi fogadalom, hogy elhatározzuk: mindent megteszünk azért, hogy fittek és egészségesek legyünk. Csakhogy a radikális, minden finomságot kizáró diéták, a mindennapos edzések és a hirtelen szélsőséges változtatásra tett kísérletek nagy nyomást jelenthetnek. Nem csoda, hogy sokan már néhány héten belül feladják. Az eredményes változtatáshoz azonban nem kell ilyen szélsőséges lépéseket tenni. Az egészség javítása szempontjából az egyik legjobb döntés az, ha megpróbálunk leszokni a dohányzásról. Egyetlen lépés, de számtalan előnye van. Az alábbiakban ezekről tudhat meg többet. A légzésfunkció és a vérnyomás már 24 óra eltelte után javulni kezd. Két héttel később már a keringésen is megmutatkoznak a pozitív hatások. Pár hónapon belül Ön fittebbnek és egészségesebbnek érezheti magát! És mivel ilyen állapotban már könnyebb és élvezetesebb a testedzés, Ön azt is tapasztalhatja, hogy a szokásosnál többször szeretne mozogni.

  A megjelenés pozitív változása

  A ragyogáshoz nem kell öngyújtóhoz vagy gyufához nyúlnia – mit szólna helyette a ragyogóan szép mosolyhoz és bőrhöz, ami mindenkinek feltűnik? Amikor pozitívan szeretnénk változni, a bőr, a haj szépsége és az általános megjelenés javítása általában a prioritások között szerepel. A bőr a kollagénnek köszönhetően rugalmas és fiatalos. A kollagén termelődéséhez alapvető fontosságú a C vitamin, azonban a dohányzás hatására a szervezetben csökken a C vitamin mennyisége. A dohányzás tehát gyorsítja a bőr öregedését. Ha Ön abbahagyja a dohányzást, javul bőrének állapota. Ha kevesebbet dohányzik, eggyel több oka lesz mosolyogni.

  Új hobbik

  Újévkor sokan megfogadjuk, hogy jobban beosztjuk az időnket, és sportolunk, művészeti tevékenységet folytatunk, beiratkozunk egy esti tanfolyamra vagy önkénteskedünk. Az elszívott cigaretták mennyiségének csökkentésével Ön pénzt takarít meg, amelyet más tevékenységekre fordíthat. Egy új hobbi azt is jelenti, hogy Ön új és izgalmas dolgokra összpontosít, ami kiváló segítség abban, hogy ellenálljon a dohányzás utáni sóvárgásnak. Lehetséges, hogy az Ön számára a szórakozáshoz szorosan kötődik a dohányzás, vagy ha unatkozik, akkor kioson cigarettázni egyet. Fordítsa ezt az energiát egy kézműves kurzusra, kreatív írásra vagy falmászásra – és még ki tudja, milyen új képességeket fedez fel magában az új évben?